V Snine chcú postaviť priemyselný park

07.02.2007 Snina

Snina 7. februára (TASR)- Výstavba priemyselného parku, ktorý by mal poskytnúť 300 až 400 nových pracovných miest, je zámerom sninskej samosprávy v nadchádza...
Snina 7. februára (TASR)- Výstavba priemyselného parku, ktorý by mal poskytnúť 300 až 400 nových pracovných miest, je zámerom sninskej samosprávy v nadchádzajúcom období.

Dosiaľ prešli rekonštrukciou v priemyselnej zóne bývalého podniku Vihorlat v Snine 4 výrobné haly. Výstavba parku sa začala v predchádzajúcom volebnom období a sprevádzalo ju viacero nejasností.
\"Sú tam problémy s dodávkou pitnej vody a odkanalizáciou, s vlastníctvom pozemkov. Takže sa snažíme veľmi rýchlo usporiadať veci tak, aby ten projekt mohli uzavrieť SARIO a ministerstvo hospodárstva, lebo až po jeho uzavretí môžeme žiadať prostriedky a pripravovať ďalšiu etapu priemyselného parku v tom pravom slova zmysle na voľných pozemkoch v areáli Vihorlatu, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že mesto má zatiaľ pripravených 11 hektárov plochy. S súvislosti so vznikom priemyselného parku však uvažuje až o 15 či 20 hektároch, ktoré by mali byť k dispozícii dvom väčším investorom, \"ktorí sa už črtajú\". Podľa primátora ide o investorov z drevárskej a strojárskej oblasti.
V 4 zrekonštruovaných halách pôsobia v súčasnosti 3 investori, ktorí zamestnávajú vyše 100 ľudí zo Sniny a jej okolia. Samospráva sa podieľa na získaní štvrtého investora.
 

Vyberte región